Аутор

Историчар Радован Дамјановић преко 30 година истражује табу теме српске историографије и палеолингвистике. У овој монографији сликом и речју приказује процес брисања материјалних трагова српске и светске културне баштине археолошки потврђене старости од преко 6000. година.

Аутор је лонгселера књиге Српско Српски Речник, која баца ново светло на развој најстаријих цивилизација Медитерана и Европе.

Радован Дамјановић (Београд, 19. август 1957) је српски историчар, књижевник и лингвиста. Рођен је у Београду 1957. године. Дипломирао је Историју на Филозофском факултету Универзитета у Београду, и већ тридесет година се бави табу темама српске историје и палеолингвистике. Радован Дамјановић је историчар и истраживач на пољу српске историографије и палеолингвистике. Аутор је монографије „Жрнов“, у којој приказује процес брисања материјалних трагова српске и светске културне баштине, археолошки потврђене старости, више од 8000 година. Дамјановић је и аутор лонгселера књига „Српско-српски речник“, која показује нови поглед на развој најстаријих цивилизација Медитерана и Европе. Приредио је и прилагодио Речник Павла Соларића (1818. год. штампано у Будиму), “Римљани Словенствујући” који доказује да размишљање о старини и првенству српског језика постоји међу Србима врло дуго и сеже у далеку прошлост.